Trainen

_MG_0791

Loop jezelf niet naar de vaantjes

Training is belangrijk, of beter gezegd, regelmatig sporten is belangrijk. Op een verstandige, verantwoorde manier sporten is belangrijk. Op de derde editie van RESEARCHRUN™ is een deelnemer onwel geworden. Hij moest nadien 2 dagen op intensieve dienst verblijven voor controle. Dit is niet de bedoeling van sport. Ook op de 20km van Brussel zijn er in de jongste 5 jaar samen meer dan 2200 interventies van het Rode Kruis geweest. Het kan anders.

Verantwoord sporten is in eerste instantie geregeld bewegen. Wie aan een event wil meedoen moet daarvoor trainen. Je vindt honderden schema’s en tips, zowel online als in looptijdschriften, loopboeken, of je kan je aansluiten bij een loopvereniging.

Deelnemen aan een event is ook weten hoe je omgaat met zo’n event. Welke kledij? Wat eten? Wat drinken? Wanneer eten en drinken? Hoe kan ik hartfalen voorkomen? Is een medische screening waterdicht? Medeorganisator Bart Delobel (Fitter&Fitter) geeft op 11 juni samen met IDEWE een infosessie rond hoe een event voor te bereiden. Meer info rond deze infosessie volgt later.