KANACTIEF: Marleen heeft het woord

Met 4 collega’s van KanActief en 8 hematologische (ex)patiënten mochten wij ook dit jaar weer deelnemen aan een voor ons zeer geslaagd evenement. Wij houden er allemaal een warm gevoel aan over. Het was de eerste keer dat twee jonge ex-KanActievers samen met onze collega Lies Serrien een loopteam vormden. En zelfs met nog voldoende adem over haalden zij de finish. Stefanie, die al twee keer kanker overwonnen heeft, nam de 9.75 km voor haar rekening en bepaalde het tempo van de andere twee. Een van de tips waar we steeds op hameren tijdens de revalidatie is het kunnen babbelen tijdens het sporten. De twee jonge vrouwen die dus beide een zware behandeling achter zich hebben, kenden mekaar vooraf niet maar dat is ruimschoots goedgemaakt tijdens ‘hun’ researchrun. Het respect voor hun en zij voor elkaar is alleen maar gegroeid. Ongelooflijk wat zij samen presteerden. Ook groot respect voor onze stappers. Zij hebben als groep een enorme inspanning geleverd. Niet alleen kwamen sommigen van ver (Oost-Vlaanderen), er waren ook enkelen bij die nog maar net hun behandeling achter de rug hadden, iemand die nog aan het revalideren is en iemand die terug voor een zware behandeling staat. Hun sportieve prestatie mag zeker niet onderschat worden! Bovendien kan de researchrun voor ons als team van KanActief ( met een dokter, een psychologe en een kinesiste) geen betere teambuilding zijn. Dokter Daan Dierickx als koploper heeft het beste in ons naar boven gehaald… Achteraf werden we dan nog eens verwend door een gezond en bovendien erg lekker dinner! En het Kan Actief, dus het ‘walking’ dinner’ werd door elk van ons letterlijk en figuurlijk ter harte genomen en gesmaakt 🙂 Zoals gezegd, wij houden er een sportief en warm gevoel aan over! Al onze dank gaat uit naar jullie: Bart en Michaël. Jullie hebben dit weer fantastisch georganiseerd en wij zijn zeer dankbaar terug als KanActief bij het goede doel van jullie organisatie te mogen horen.

Marleen, kinesiste KanActief.