Duurzaamheid voorop, ook in de catering

RESEARCHRUN trekt op gebied van catering helemaal de kaart van duurzaamheid. De catering wordt verzorgd door Geert Groffen, die heerlijke maaltijden maakt met producten die zorgvuldig gekozen zijn. Biologische producten, lokale producten, producten die vervoerd worden op een duurzame manier. Geert licht zijn ideeën over duurzame catering kort toe aan de deelnemers van RESEARCHRUN:

“Als kok kies ik steevast voor producten en gerechten die een bijzondere smaak hebben. Dat kunnen onbekende groenten zijn, zoals pastinaak, of hele bekende maar waar ik dan de allerbeste en lekkerste rassen kies. Het is mijn taak als kok om de zinnen te prikkelen en de maag te vullen. 

Als mens kies ik voor een duurzaam leven met veel respect voor de natuur, voor plant en dier. Ik fiets veel en heb een grote moestuin, zonnepanelen en een hybride auto.

Als je die twee bij elkaar giet, dan kom ik in mijn professioneel leven onvermijdelijk terecht bij biologische producten, een buffet gebaseerd op veel lekkere groenten en ook wat minder vis en vlees dan we gewoon zijn.

Veel mensen kijken nogal vreemd en zelfs een beetje angstig als ik vertel wat ik van plan ben en denken dat ze met een hongergevoel naar huis zullen moeten gaan. Dat het geen echt eten gaat zijn, en dat ze vanalles gaat moeten missen. Maar als je dan echt naar huis gaat, dan is dat met een heel nieuwe ervaring. Met de smaak van geroosterde zoete aardappel, die je nog nooit had geproefd. Of met een etiket van gageleer, een biobier dat je nog niet kende maar zeker nog gaat zoeken als je het geproefd heb.

Ik maak er een erezaak van om voor jullie een bijzondere maaltijd te serveren. En ik ben er van overtuigd dat ik nadien zal kunnen zeggen dat velen met een fijne nieuwe ervaring naar huis gaan.”