RESEARCHRUN™ en UCLL

RESEARCHRUN slaat vanaf 2015 de handen in elkaar met UC Leuven-Limburg. Op die manier wil UC Leuven-Limburg zich letterlijk en figuurlijk nestelen te midden van de bedrijven van het Research Park. Luc Vanhille, afscheidnemend departementshoofd Economisch Hoger Onderwijs (Echo) van UC Leuven-Limburg en Maggy Timmermans, groepshoofd Management en Technologie (M&T) van UC Leuven-Limburg, lichten de verhuis en samenwerking even toe.

Luc Vanhille: “De hogeschool heeft vorig jaar het bedrijfsgebouw van de telecomoperator aan de Geldenaaksebaan overgekocht en wordt daardoor nu ook zeer zichtbaar bij een aantal belangrijke stakeholders, meer bepaald een heleboel bedrijven waar we al langer mee samenwerken. Niet alleen de management- en technologische opleidingen komen op Campus Proximus terecht, ook de algemene diensten van de hogeschool worden daar gehuisvest.

Een bedrijfsevent op een hogeschool: dan kunnen de studenten niet ontbreken? 

Maggy Timmermans: “In de hele verhuizingsoperatie zitten ook onze studenten Event- en Projectmanagement. Zij zullen zich in de loop van 2016 eveneens op de nieuwe campus bevinden. Dat was meteen een mooie gelegenheid voor de organisatie van RESEARCHRUN om die studenten in te schakelen bij de uitwerking van de netwerkreceptie na de wedstrijd en voor de rekrutering van nieuwe deelnemende bedrijven. Studenten die worden ingeschakeld bij bedrijfsprojecten is voor ons trouwens dagelijkse kost. We hebben ‘Kmo-routes’ uitgewerkt waar bedrijven kunnen kiezen uit zes mogelijke trajecten om met ons samen te werken voor communicatie- en marketingadvies“.