Infosessie (11 juni, 12u): van kleine kwalen tot hartfalen

Met de recente overlijdens in de Belgische sportwereld is het topic rond hartfalen weer gloeiend heet. Hoe komt het dat professionele sporters zo plots een hartstilstand krijgen tijdens de sportbeoefening? Zij krijgen nochtans een degelijke medische begeleiding. Hoe komt het dan dat een dergelijk drama kan gebeuren en kan dit vermeden worden? Op loopevenementen zijn er vaak veel interventies van het Rode Kruis. Het gaat van kleine kwalen tot hartfalen. Lopen doe je onder andere voor de gezondheid, niet om gezondheidsrisico’s te lopen. Bedrijven nemen steeds meer deel aan events. Als werkgever wil je uiteraard niet dat dit één van je mensen overkomt. Het is belangrijk dat zo’n wedstrijd een leuke ervaring is en dat het op een gezonde manier gebeurt. Medeorganisator van RESEARCHRUN™ en sportcoach Bart Delobel van Fitter&Fitter geeft samen met IDEWE een infosessie rond deze materie. Meer info over deze infosessie vind je hier. Je kan ook de folder van de Infosessie downloaden en naar je kennissen doorsturen.
.