IDEWE op wieltjes, groene wieltjes

DSC_0042Op dinsdag 18 november -het was een regenachtige ochtend- hadden we afgesproken met de werknemers van IDEWE die een elektrische tweewieler mochten uittesten gedurende twee weken. Terwijl zij een deugddoende warme koffie en bijhorende croissant verorberden deelden zij ons hun ervaringen mee over dit experiment.

Op het groene en sportieve business event RESEARCHRUN won het milieubewuste IDEWE 10 elektrische fietsen, 1 scooters en 1 moto gedurende een testperiode van twee weken. Zij dienden een project in over de inspanningen die zij doen voor het milieu en kwamen samen met EKOWALL als winnaar uit de bus.
IDEWE is een bedrijf dat instaan voor preventie en bescherming en is erg begaan met het welzijn. Ze lanceerden daarom onlangs het programma “Fit For Work”. Niet verwonderlijk dat ze al van de eerste editie van RESEARCHRUN™ in de voorste gelederen van deze business run eindigen. IDEWE  is volop bezig aan een strijd tegen de CO2-uitstoot en dit experiment paste daar perfect in. Verregaande conclusies kunnen er nog niet uit getrokken worden, maar het onderwerp komt zeker terug op een volgend directiecomité, weten ze ons te verzekeren. HR-directeur Pieter Brys heeft zelf gedurende 15 dagen een elektrische fiets gebruikt en klonk heel enthousiast. “Afstanden die je met een gewone fiets niet aandurft, heuvels, tegenwind of het feit bezweet aan te komen op het werk zijn drempels die er met een elektrische motor plots geen meer zijn,” zegt Brys. “Daarenboven doet het ontzettend deugd om weer contact te hebben met de natuur en de buitenlucht en om het weer en de seizoenen te voelen. Je voelt dat je meer en intenser leeft.”
Voor ons, organisatoren van RESEARCHRUN™ , is het naast een heel leuke ervaring ook weer een stapje naar minder files op de wegen, minder vervuiling en CO2 in de lucht en meer fitte mensen op het werk en in het leven :-).
Wij danken voor dit experiment de partners die dit experiment hebben mogelijk gemaakt, zijnde LAMPIRIS, Leuven Klimaatneutraal 2030 en eKr8 (eWheel en Biz Bike) en nogmaals een dikke proficiat aan IDEWE.